Stötta våra kollegor i Ukraina!

Publicerad den

Sedan ett år tillbaka då kriget i Ukraina inleddes har landets arkitekter snabbt fått anpassa sig till en ny verklighet. Långsiktigt står landet inför stora utmaningar att återuppbygga dess städer och utveckla kompetens kopplat till detta. För att stötta våra ukrainska kollegor initierar nu Spacescape, Urban Minds och Warm in the winter en insamlingskampanj till organisationen ReStart Ukraine. Kampanjen sker med stöd av Sveriges Arkitekter.

Vi är övertygade om att Restart Ukraine kommer vara en viktig plattform för samverkan mellan lokala samt internationella planerare och arkitekter i återuppbyggandet av landet. Men för att organisationen ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete behöver de finansiellt stöd.

Kampanjen startar den 2 februari då ett brev av organisationens grundare publiceras i tidskriften Arkitekten och pågår under hela februari. Swisha din gåva till nummer 123 207 95 98, märk bidraget med ”RestartUkraine”. Kontrollera att det står Sveriges Arkitekter som mottagare. Det går också bra att betala in direkt. Kontonumret är 5240 10 499 91. Det är dedikerat till insamlingen. Ange gärna företag/ditt namn.

Vi har valt att skänka 1000 kr per anställd. Med många bäckar små kan vi tillsammans lägga en grund för återuppbyggnaden av Ukraina!

Se även insändaren i Arkitekten 2/2- 2022 samt mer information på Sveriges arkitekter sida.