Tre stora släpp i Almedalen

Publicerad den

Det har varit en intensiv vår på Spacescape, konjunkturen till trots. Mycket tack vare Spacescapes stora bredd, i allt från forskning och analys till planering och design. Vi har haft förmånen att få arbeta med flera stora studier under våren, och tre av dessa kommer att offentliggöras i anslutning till Almedalen. Studierna kommer presenteras av Spacescapes VD Alexander Ståhle på varsitt seminarium. Varmt välkommen!

Trädgårdsstad eller villamattor?

Tid: Onsdag 26 juni, 14.00 – 15.00

Plats: Kilgränd 1, Visby (50 meter från Donners plats)

Arrangör: Hyresgästföreningen

Trädgårdsstad eller villamattor – hur ska vi bygga framtidens städer? Vi presenterar vår rapport om olika bebyggelsetypers samhällsekonomiska och miljömässiga effekter. Medverkande: Alexander Ståhle, vd Spacescape, Kristina Alvendal, expert på stadsbyggnad och fastighetsutveckling och tidigare borgmästare i Stockholm stad, Martin Hofverberg, chefsekonom Hyresgästföreningen och Stefan Attefall, landshövding Uppsala län.

Programpunkt: Trädgårdsstad eller villamattor – hur ska vi bygga framtidens städer?

Rapport: Den verkliga trädgårdsstaden (kommer…)

Hur skapas framgångsrika platser?

Tid: Onsdag 26 juni, 16.00 – 17:00:

Plats: Kilgränd 1, Visby (50 meter från Donners plats)

Arrangör: Fastighetsägarna Stockholm

Vi lanserar under en talk-shop den nya rapporten Platspotential – så skapas framgångsrika platser. Tillsammans med expertgäster diskuterar vi nya Slussens framtid och platsutvecklingspotentialen som Nobel Centers kommande etablering bidrar med till Stockholm. Lär känna Platspyramidverktyget. Pitcha din plats. Få tips och hjälp med ditt projekt från en expertpanel. Kom till vår talk-shop! Rapporten Platspotential har tagits fram av Spacescape i ett samarbete mellan Fastighetsägarna Stockholm och Centrum för AMP. Det är en unik kartläggning över framgångsrika platser i Stockholmsregionen och hur dessa kan utvecklas för att uppnå sin potential. Moderator: Katrin Behdjou Arshi, chef stadsutveckling, Fastighetsägarna Stockholm.

Programpunkt: Hur skapas framgångsrika platser?

Rapport: Platspotential – Så skapas framgångsrika platser

Det friska boendet

Tid: Torsdag 27 juni, 14.15 – 15:00:

Plats: Strandgatan 6, Clarion Hotel Wisby, Paviljongen – ingång från Strandgatan, 50 meter söder om hotellentrén (eller från Kilgränd, en bit upp i backen).

Arrangör: HSB

Det friska boendet – hälsosam stadsutveckling och social hållbarhet. Alla vill bo i ett hälsosamt bostadsområde – genom en god stadsplanering och ett smart bostadsbyggande kan människor lockas till mer fysisk aktivitet, en större gemenskap och få en bättre hälsa. I det här seminariet ges goda exempel på hälsosamma stadsdelar och hur man har tänkt i planeringen av dem – och även exempel på motsatsen. Vilka förutsättningar har bostadsutvecklarna för att ge sina kunder och hyresgäster en bättre hälsa genom boendet? Bostadspolitik.se arrangerar, tillsammans med sju branschaktörer, seminarier på Clarion Hotel på tisdagen och torsdagen under Almedalsveckan.

Programpunkt: Det friska boendet – hälsosam stadsutveckling och social hållbarhet

Rapport: Hälsoläget (Kommer…)